Ik ben Olaf Kroezen, geestelijk vader en oprichter van Gelderdrone. Op deze pagina stel ik mij graag even voor.

In het najaar van 1977 geboren, dus inmiddels 42 jaar oud.
Vader van 2 tieners, en al 16 jaar samen met mijn partner Jocelijne.
Ik hou, buiten foto en video, van muziek, wandelen in de natuur, sleutelen, en nog veel meer.

Olaf Kroezen - Gelderdrone

Hoe het allemaal begon:

De liefde voor video is jaren geleden begonnen. Ik vond het altijd al wel leuk dingen vast te leggen, maar pas sinds een jaar of 7 ook bezig met montage van de beelden.
Fotografie deed ik ook, en dat is ook al jaren lang iets wat ik leuk vindt om te doen, maar nooit echt iets mee heb gedaan.
Drones had ik wel links en rechts van gehoord, maar heeft nooit echt mijn interesse gehad tot ik op een familie weekend iemand uit de familie zag die een drone mee had genomen. Ik was meteen verkocht! foto en video vanuit de lucht… Dat was wel heel bijzonder!

Natuurlijk ben ik op onderzoek uit gegaan, maar ben hobbymatig begonnen met enkele speelgoed drones.

Speelgoed drones - Hubsan, Upair One
Speelgoed drones

De techniek van het onder de knie krijgen was het belangrijkste.
Ik heb best wat van deze drones versleten. Niet omdat ik ze allemaal kapot heb gevlogen, maar omdat ik steeds meer wou, het was ook erg leuk om te doen!
De eerste beelden die ik gemaakt heb zijn totaal niet van hoge kwaliteit, maar de combinatie van filmen, vliegen en nergens tegenaan knallen vond ik al een hele stap vooruit.

Na een tijdje mijn eerste, met GPS uitgeruste, drone gekocht. dat was een feest! Nu kon ik serieuzere stappen maken! de camera hield nog wel te wensen over, maar was al vele malen beter dan ik gewend was.

Kort daarna heb ik mijn eerste DJI drone aangeschaft, een DJI Phantom 3. Dit was wat ik echt wou, en daarmee heb ik heel snel, heel veel geleerd. Na een jaar oefenen, proberen en doen besloot ik om hier meer mee te gaan doen.

In de wintermaanden alles geregeld om zakelijk aan de slag te kunnen en heb alle certificaten gehaald die nodig zijn om professioneel te mogen vliegen. zo ineens was ik ZZP’er en had ik een bedrijfje.

Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder sinds de start van Gelderdrone, en ik heb al mooie opdrachten gehad voor een breed scala aan klanten.
De drone is inmiddels ook ge├╝pgraded, in 4K filmen vanuit de lucht, het is toch prachtig!

Ik heb enorm veel plezier in wat ik doe, en elke hobbymatige vlucht of opdracht is weer een feest. Vliegen met een drone is ook nog eens heel erg leuk om te doen.
Dit enthousiasme neem ik altijd mee naar klanten, ik probeer altijd alles naar hun wens te doen als dat past binnen de mogelijkheden en beperkingen van een drone en de drone regels.

Omdat ik foto en video zo leuk vindt gebruik ik ook voor de hobby nog regelmatig drone beelden. Als ik op stap ga ligt er eigenlijk altijd wel een drone en videocamera in de auto, je weet maar nooit of je iets moois ziet onderweg.
Veel van deze beelden plaats ik dan ook in mijn blog. Ik vind het leuk om deze beelden te delen, ook al zijn ze niet zakelijk toch vind ik dat ze ook d.m.v. een blog op deze pagina horen, het geeft namelijk ook een andere kijk op het gebruik van drones.

Wil je dus een beetje op de hoogte blijven van wat ik doe, of gewoon leuke video’s zien, blijf dan zeker mijn blog lezen! natuurlijk kun je ook op mijn socials kijken en mij daar volgen, links daarnaartoe staan rechts van deze pagina.

Misschien tot snel,

Groet van Olaf.