Bel of app nu naar +31650438003

Luchtballonnen tijdens de sfeermarkt in Loil

Luchtballon tijdens sfeermarkt Loil

Luchtballonnen tijdens de sfeermarkt in Loil, een jaarlijks terugkerend evenement in de Loilse gemeenschap.
Een vast onderdeel van de sfeermarkt is het jaarlijkse ballon festival. Vanaf het, tot Airport Loil, omgedoopte veld stijgen dan meerdere ballonnen op.
Het aantal verschilt per jaar, dit jaar waren het er 4!  èn er zat 1 speciale ballon bij!

Vanwege het warme weer stegen de ballonnen later op dan geplanned, maar dat mocht de sfeer niet drukken, onder het toeziend oog van vele mensen werden de ballonnen uitgepakt en klaar gemaakt voor de vlucht.

Ik heb er mogen filmen met toestemming van de organisatie en de ballonvaarders, dit maakte mij erg blij, want dat stond al een tijdje op mijn bucketlist, en zaterdag was dus de dag dat ik dat van mijn lijstje kon strepen.

Omdat ik volgens de regels overig vliegverkeer moet voorlaten als drone zijnde, heb ik ervoor gekozen om enkel achter de ballonnen te blijven. Er voor vliegen is veel te riskant, en de snelheid die ze opbouwen is in korte tijd veel hoger dan ik met mijn drone kan halen.

Stiekem vond ik het wel een uitdaging hoor. Het is toch niet niks om samen met 4 gigantische ballonnen de lucht in te gaan. Ja, ik heb goed geluisterd naar de ballonvaarders tijdens de briefing, en ik wist welke kant ze op zouden varen. Op basis daarvan had ik voor mijzelf ook een plan gemaakt voor mijn vlucht, maar toch bouw je een vorm van zekerheid in, je weet immers niet wanneer de wind draait in een andere luchtlaag en gezien de hitte kan die laag overal zitten.

Het was een hele ervaring, en ik heb van elke seconde genoten! Ik zou het zo weer doen.

Mijn dochter Britt heeft ook nog wat foto’s gemaakt met haar camera, en deze heb ik dan ook geplaatst, dat wou ze graag.

 

Deze diashow vereist JavaScript.