Bel of app nu naar +31650438003

Biodiversiteit in de natuur is heel belangrijk

Natuur in Montferland

Men zegt: “Biodiversiteit omvat alle soorten die er op aarde zijn, waaronder alle dier- en plantensoorten. Al deze soorten op aarde houden de natuur in balans en vormen samen een levende en productieve natuur.”
Bron: Ecostyle

Biodiversiteit in de natuur is heel belangrijk! Maar, als die biodiversiteit dan zo belangrijk is, waarom zijn we als mensen dan zo lang bezig geweest met het vernielen hiervan?

Planten zijn heel belangrijk voor insecten om te kunnen leven. Insecten op hun beurt zijn weer belangrijk voor ons, zodat wij kunnen blijven leven.

Omdat de populatie insecten behoorlijk afneemt, mede door bestrijding van onkruid en andere ingrepen, is de Gemeente Montferland begonnen om hun steentje bij te dragen aan het behoud van de belangrijke insecten.
De gemeente heeft natuurlijk al heel veel prachtige natuur, onder andere in de vorm van een prachtig bos! maar bomen alleen zijn niet voldoende, en zeker niet voor insecten.

Vanaf mei maait de gemeente de bermen nog maar deels, alleen de eerste meter wordt gemaaid, de rest blijft bloeiende wilde natuur, pas in het najaar wordt de complete berm gemaaid!
Ook boeren helpen mee, en  zaaien om hun akkers wilde bloemen.  dit zorgt voor een prachtige kleuren deken, en een ideaal leefgebied voor insecten en vogels die zich weer voeden daarvan.

Al deze kleine beetjes dragen hopelijk bij aan het herstel van de insecten populatie, en onze toekomst.

nl Nederlands
X