Bel of app nu naar +31650438003

Een dagje door Zeeland rijden.

Deltawerken - Oosterscheldekering

Een dagje rijden door het prachtige Zeeland is gegarandeerd genieten!

Het doel was om alleen de Deltawerken te gaan bezoeken, want een bezoek aan Zeeland kan niet zonder. Dat enkele bezoekje is een beetje meer geworden dan alleen de Deltawerken want er is zoveel te zien.
De video staat helemaal onderaan deze pagina!

Wij zijn rond de middag begonnen bij de Bocht van Bath
In de bocht van Bath kun je de schepen bijna aanraken! Zo kort komen ze langs de kade.
De bocht van Bath ligt aan de monding van de haven van Antwerpen. In de verte zie je zelfs nog de koeltorens van de kerncentrale van Doel, daar was ik kort geleden ook nog!

Bocht van bath en Doel

Door het grauwe, maar vooral bewolkte weer was het filmen wel een uitdaging, vooral vanaf de grond omdat, alles grijs was. Met de drone was het wat makkelijker omdat je dan vanaf hoogte naar beneden filmt, hierdoor kun je de lucht een beetje buiten beeld draaien en dus meer contrast en kleur overhouden.

Na even gefilmd te hebben in de bocht van Bath zijn we doorgereden, om vervolgens nog even te stoppen op de Veerse Gatdam. De Veerse Gatdam is het derde bouwwerk van de welbekende Deltawerken.

Veerse Gatdam
Veerse Gatdam

Na een kort bezoekje zijn we dan daadwerkelijk doorgereden naar de Deltawerken, ook wel bekend als de Oosterschelde kering. Dit is natuurlijk het pareltje van Nederland. Nederland is wereldwijd bekend met deze Deltawerken. Het is zelfs door de American Society of Civil Engineers tot een van de zeven moderne wereldwonderen verklaard! Kun je nagaan!

De Deltawerken zijn een verdedigingssysteem ter bescherming tegen hoogwater van de zee van met name voor de provincies Zeeland, zuidelijk Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Deltawerken - Oosterscheldekering
Deltawerken – Oosterscheldekering

Na de Deltawerken zijn we doorgereden richting de Zeelandbrug.
Hier waren we na het bezoekje van Doel ook al even geweest, maar toen was het echt niet mooi genoeg om opnames te maken, maar nu wel!
De bewolking die de hele dag aanwezig was brak open, en we hebben zowaar de zon nog even gezien!

We werden extra getrakteerd want de brug ging ook nog eens open voor 2 zeilschepen. Natuurlijk moest dat op het laatste beetje stroom nog even gefilmd worden.

Zeelandbrug Open
Zeelandbrug Open

Vanuit de Achterhoek was het een heel stuk rijden, maar meer dan de moeite waard! Het doel was de Deltawerken, maar zoals je ziet ook nog veel andere dingen gezien.

 

nl Nederlands
X