Bel of app nu naar +31650438003

Spookstad Doel in België

Doel waarschuwingsbord

Spookstad Doel in België , dit was echt zo’n bucketlist dingetje!

Ik had er al veel over gehoord, maar ik moest en zou zelf ook een keer naar Doel in België, net over de grens en onder de rook van Antwerpen.
Doel wordt ook wel Den Doel genoemd door de lokale mensen

Ik ben al een tijd geleden naar Immerath geweest in Duitsland, dat was ook zo’n spookdorp (*was* omdat, het dorp inmiddels weg is en niet meer bestaat.) dat maakte al enorm indruk op mij, daarom moest ik ook naar Doel. Doel is ook gaandeweg leeggelopen omdat er uitbreidings- plannen waren voor de haven. Tussen 1999 en 2003 konden de inwoners vrijwillig hun huis verkopen, dat zorgde ervoor dat eind 2003 Doel nog maar 214 inwoners had. Halverwege jaren 60 was dit nog ruim 1600. Krakers namen het dorp over om ervoor te zorgen dat de panden bewaard bleven, maar deze werden in 2006 allemaal uitgezet.

Doel is anno 2019 een (bijna) verlaten dorp, er wonen er nog zo’n 20 mensen. Voor deze 20 man is zelfs de kroeg nog geopend.

Maar verder is Doel leeg, verlaten en in verval. het lijkt bijna wel een spookstad, of spookdorp, net wat je wilt.
Het was wel een bijzondere ervaring.

Het lot van Doel is tot de dag van vandaag nog onzeker, en zoals het er nu lijkt blijft dat ook nog wel even zo. dus wil je het zien? ga dan zeker kijken!

 

En, hier zijn wat foto’s

Deze diashow vereist JavaScript.

En, als kers op de taart ook nog een 360 graden foto van Doel.
Nu kun je van boven even in Doel rondkijken..

nl Nederlands
X